24
Mie, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Moţiunea va fi susţinută şi de deputaţii PSD.

„Având in vedere haosul provocat în educaţie de ministrul Monica Anisie, vă anunţăm că deputaţii Grupului Pro Europa împreună cu grupul PSD depun astăzi o moţiune simplă. Astfel, motiunea intitulată "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată", cerem constatarea eşecului, respectiv demiterea imediată a ministrului Educaţiei, Monica Anisie”, a spus Titus Dobre, de la Pro România, scrie Mediafax.ro.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă, nu atrage juridic eliberarea din funcție a ministrului dacă respectiva moțiunea trece de votul parlamentarilor.

Spre deosebire de moţiunea de cenzură care conduce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui advertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: