25
Joi, Apr

Eveniment

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov înființează trei centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament.

 “Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov demarează un amplu proiect privind creşterea calităţii serviciilor sociale oferite în comunitate copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familie, precum şi tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, la nivelul judeţului Braşov.

În acest sens, vor fi înființate centre de zi de consiliere și sprijin în Brașov, Făgăraș și Rupea, pentru un număr de 110 copii și familiile lor, dublate de implementarea unor măsuri de susţinere destinate copiilor cu tulburări de comportament aflaţi în risc de separare şi familiile lor. De asemenea, va fi dezvoltat un program de identificare şi monitorizare a acestor copii, dar și o campanie de conştientizare şi sensibilizare a comunităţii cu privire la această categorie de beneficiari.

Activitățile derulate la Centrul de Zi din Brașov vor fi adresate copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familiile lor, din Săcele, Tărlungeni, Hărman, Sânpetru, Cristian, Ghimbav şi Budila, iar cele de la Centrul de Zi din Făgăraș, copiilor din Şercaia, Victoria, Viştea, Beclean, Voila, Şoarş, Cincu şi Sâmbăta. Copiii cu tulburări de comportament din Dacia, Homorod, Ungra, Racoş, Caţa şi Buneşti vor fi consiliați și sprijiniți în cadrul Centrului de Zi Rupea.

În același timp, proiectul prevede dezvoltarea unui program de asistenţă şi sprijin pentru tinerii din instituţiile de tip rezidenţial. Astfel, un număr de minimum 30 de tineri din centrele de plasament care părăsesc sistemul rezidențial urmează să fie pregătiți pentru o viaţă independentă. Pentru fiecare dintre ei vor fi identificate cel puţin un curs de calificare/un program de consiliere/un program de pregătire pentru susţinerea examenelor de absolvire, astfel încât aceștia să aibă șansa de a se putea integra în societate după încetarea măsurii de protecție într-un centru rezidențial.

Proiectul, intitulat „Copiii și tinerii noștri mai aproape de comunitate!“, este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei. Valoarea proiectului este de 5.821.420,12 lei (din care 4.948.207,11 lei contribuția financiară din partea Uniunii Europene, 756.784,54 lei buget national și 116.428,47 lei contribuție proprie a beneficiarului), iar perioada de implementare de 36 de luni, între 14 mai 2020 și 13 mai 2023”, potrivit unui comunicat al D.G.A.S.P.C. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: