25
Joi, Apr

sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Eveniment

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a participat, astăzi, la semnarea  actelor constitutive ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acţiune”.

Evenimentul, la care a participat din partea Guvernului României și Mihail Veștea, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei, a avut loc la sediul Primăriei Oraşului Sinaia.

Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt oraşele Sinaia, Comarnic, Azuga, Râşnov şi UAT Judeţul Braşov.

Conform statutului aprobat de forul deliberativ al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, Asociaţia s-a constituit în scopul promovării şi implementării proiectelor noi de infrastructură, fără a exclude participarea autorităţilor centrale, europene sau a altor organisme internaţionale. Sursele de finanţare vor fi locale, guvernamentale sau europene, după caz.

„Deschidem un nou capitol al guvernării locale. Avem datoria de a sprijini autoritățile centrale în dezvoltarea României. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară «Valea Prahovei în Acțiune» este răspunsul la nevoile comune exprimate de comunitățile locale care își doresc un viitor sustenabil. Proiectele pe care le vom dezvolta vor avea un impact major în creșterea calității vieții localnicilor. Primul proiect major pe care ni-l asumăm este Autostrada Comarnic-Brasov. Avem tot sprijinul Guvernului României pentru a-l duce la bun sfârșit. Până când vom parcurge kilometrii de autostradă, vom lucra la proiectele integrate de mobilitate urbană, turism, servicii publice inteligente, mediu și mai ales sustenabilitate economică. Toți cei care semnează astăzi, au arătat grija față de comunitățile lor, ceea ce mă face să-mi exprim încrederea în rezultatele asociației.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Vlad OPREA, primarul orașului Sinaia și președinte al A.D.I. „Valea Prahovei în Acțiune”

„Autostrada București - Brașov, în special tronsonul Comarnic-Brașov este cel mai îndelung așteptat proiect de infrastructură rutieră din țară. Alături de Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov, care se realizează de către Consiliul Județean Brașov, o autostradă care să lege Capitala de municipiul Brașov va contribui esențial la dezvoltarea întregii Văi a Prahovei, a județului Brașov și a regiunii din care acesta face parte. Nu în ultimul rând, primii beneficiari ar fi numeroșii turiști care astăzi sunt obligați să stea în trafic pe DN 1 atât la dus, cât și la întors. De aceea, consider de bun augur înființarea acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară și sper să împlinească atât așteptările noastre, ale autorităților locale, cât și ale cetățenilor.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și Membru al A.D.I. „Valea Prahovei în Acțiune”.

„Pentru Azuga, alăturarea în acest ADI reprezintă o mare responsabilitate și ne-am propus să ne implicăm activ în implementarea proiectelor atât de mult dorite și necesare pentru binele colectiv și al locuitorilor din Azuga și Valea Prahovei. Susținem folosirea integrată de soluții pentru marile probleme din infrastructura de transport,  tranzit și facilități pentru turiștii care ajung pe Valea Prahovei.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Ciprian George Barbu, primarul orașului Azuga și vicepreședinte al A.D.I. „Valea Prahovei în Acțiune”.

„Sunt convins că doar împreună putem realiza proiecte comune de dezvoltare a zonei turistice a Văii Prahova, în care să fie inclus și Comarnicul, să rezolvăm problema traficului în zona orașului Comarnic, astfel încât circulația prin oraș să nu mai includă autovehiculele aflate în tranzit către stațiunile montane sau Brașov și la scurtarea timpului petrecut în trafic de către cei care străbat tronsonul Ploiești-Brașov. Construirea autostrăzii conduce și la diminuarea gradului de poluare a aerului, cauzată de numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic și rezolvă una din problemele prioritare pentru locuitorii orașului Comarnic.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Sorin Popa, primarul orașului Comarnic și membru al A.D.I. „Valea Prahovei în Acțiune”.

„Viitoarea autostostradă București - Brașov, care va tranzita și orașul nostru va fi de mare ajutor pentru Râșnov. Având în vedere că localitatea noastră este într-o continuă dezvoltare, iar numărul turiștilor crește de la un an la altul, realizarea acestui segment de drum va fi foarte benefică. Legătura cu capitala țării va fi una mult mai ușoară și asta va aduce un plus pentru comunitatea locală. De asemenea, lucrările la aeroport sunt foarte importante pentru dezvoltarea comunității și  transportul turiștilor. Aceste două proiecte reprezintă un complex multimodal. Atunci când ai aeroport, când ai cale ferată, când ai autostradă, toate conectate la obiectivele turistice și agenții economici, zona se va dezvolta extraordinar de mult.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Liviu Călin Butnariu, primarul orașului Râșnov și membru al A.D.I. „Valea Prahovei în Acțiune”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: