19
Sâm, Sep

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Vremea se încălzeşte în următoarele zile, dar rămâne instabilă. 

Joi, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei în majoritatea regiunilor. În vestul, nord-vestul și centrul țării precum și în zonele de deal și munte vremea va fi instabilă și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 15...20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar local și temporar și în restul teritoriului, cu precădere în vest, dar de scurtă durată și în timpul ploilor când poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18...19 grade în estul Transilvaniei și pe litoral și 28 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 16 grade.

Vineri, vremea va deveni caldă pentru această dată, local călduroasă după-amiaza în Câmpia Română. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 7 și 17 grade. Ziua, cerul va fi variabil cu unele înnorări și ploi slabe de scurtă durată în vest și la munte. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat, iar local în jumătatea vestică a țării și pe arii restrânse în rest vor fi averse trecător însoțite de descărcări electrice şi izolat grindină. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 80... 90 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice și estice, unde rafalele vor fi de 60...70 km/h.

Sâmbătă, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, iar în estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va fi în continuare călduroasă; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade. În regiunile sudice, în centrul şi nord-estul teritoriului şi în zonele montane, după-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi în timp scurt 15...25 l/mp. În restul teritoriului şi al intervalului, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala pe suprafeţe restrânse, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în regiunile sud-estice şi izolat, de scurtă durată, şi în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare caldă în majoritatea zonelor, dar şi în general instabilă. În sud-estul ţării, cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. În schimb, în restul teritoriului, temporar înnorările vor fi accentuate, vor fi averse, izolat torenţiale, frecvente descărcări electrice şi pe spaţii mai restrânse grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 
de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, potrivit rtv.net.