20
Sâm, Apr

sursă foto: agora.md

Eveniment

Italia și-a redeschis miercuri granițele pentru turiștii europeni, după o lungă perioadă de izolare.

După o lună de ridicare graduală a restricţiilor, Italia şi-a redeschis miercuri şi frontierele pentru turiştii europeni, un nou pas spre normalizare şi relansare a turismului înainte de sezonul estival, informează Agerpres, care citează AFP.

"Ţara revine la viaţă", a concluzionat ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, în condiţiile în care au fost reluate zborurile internaţionale pe aeroporturile din trei mari oraşe: Roma, Milano şi Napoli.

Tot miercuri au fost reluate deplasările libere între cele 20 de regiuni ale Italiei, de la nord şi până în sudul peninsulei, o măsură aşteptată cu nerăbdare de italieni.

Magazinele, cafenelele şi restaurantele au fost redeschise, precum şi majoritatea monumentelor şi site-urilor turistice: Basilica Sfântul Petru, Colosseumul din Roma, ruinele din Pompei, turnul din Pisa, catedralele din Milano şi Florenţa, muzeele din Vatican etc.

În timp ce pandemia de coronavirus pare a fi ţinută sub control, Italia trebuie să facă faţă, în prezent, celei mai grave recesiuni de după cel de-al doilea război mondial şi are nevoie disperată de revenirea turiştilor, având în vedere că sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut, informează digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: