24
Mie, Apr

Eveniment

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține astăzi, 9 iulie, de la ora 13:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat miercuri, cu referire la riscul întoarcerii la starea de urgenţă, că, dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu este găsită altă cale, s-ar putea reveni la măsuri mai restrictive. Şeful statului a precizat că nu îşi doreşte acest lucru. Despre o posibilă prelungire a stării de alertă, Iohannis a spus că „e o discuţie care încă se poartă”.

Şeful statului a precizat că „nu putem închide ţara şi să plecăm undeva”, însă românii trebuie să respecte normele de protecţie împotriva COVID-19.

„Riscăm în primul rând să ne îmbolnăvim şi asta e mult mai grav decât orice stare de urgenţă sau discuţie în Parlament. Suntem în plină pandemie. Pe de altă parte, nu putem să închidem ţara şi să plecăm undeva. Aici e ţara noastră, viaţa noastră, aici e economia noastră. Dacă vrem să mişcăm şi economia şi să plecăm şi la munte şi la mare, trebuie să respectăm aceste norme. Rolul autorităţilor e să emită normele. Rolul spitalelor să trateze bolnavii. Dar rolul nostru e să nu ajungem la spital, pentru că e o boală periculoasă”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Institutul Cantacuzino.

Preşedintele României a adăugat că a observat că, în majoritatea ţărilor în care au fost luate măsuri de relaxare a crescut numărul infectărilor.



România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: