29
Vin, Mar

Eveniment

Allen Coliban, Senator USR și candidat la Primăria Brașov, solicită un Spital Nou la Brașov cu 1500 de paturi.

În această dimineață, senatorul USR Allen Coliban, candidat la Primăria Brașov, împreună cu Dr. Gabriel Moraru, reprezentant al Asociației Noul Spital Brașov, au avut o discuție de lucru cu Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății. Tema centrală a fost nevoia Brașovului pentru un spital modern, de cel puțin 1500 de paturi.

Discuțiile apar într-un context în care, în planurile recente ale guvernului, nu mai există prevăzut un spital nou la Brașov, ci doar la Cluj, Craiova și Iași. În plus, la nivel de autoritate locală, Primăria Brașov a realizat un studiu de prefezabilitate pentru un spital cu doar 800 de paturi. Număr insuficient, care nu rezolvă problemele sistemului de sănătate din Brașov.

Allen Coliban i-a înmânat ministrului Sănătății lista cu cei peste 4000 de brașoveni care au semnat petiția "Vrem Spital Nou la Brașov", lansată în urmă cu 5 zile.

"Am predat lista cu semnături și documentația proiectului așa cum a fost propusă de Asociația Noul Spital Brașov. Există voci care susțin soluția actuală de 800 de paturi, dar pe argumentele tehnice prezentate a înțeles și ministrul Tătaru care este nevoia reală a Brașovului. Urmează să mai am o discuție cu Ludovic Orban despre latura politică, care ar trebui să asculte de argumentele tehnice" a declarat Allen Coliban.

La rândul său, Dr. Gabriel Moraru de la Asociația Noul Spital Brașov, a declarat: "A fost o discuție excelentă, ministrul a fost deschis total la discuție și a înțeles care este proiectul original privind Noul Spital Clinic al Brașovului. Am insistat pe ideea de spital judeţean clinic și am insistat pentru modificarea legii privind atribuirea terenului pentru spital clinic de urgență și nu pentru spital regional. Sperăm sa rezolvăm această problemă a unei structuri noi la Brașov".

Parlamentarii USR Brașov, senatorul Allen Coliban și deputatul Tudor Benga, au depus pe 9 iulie inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 32/2018 privind transmiterea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului și din administrarea Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești" Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, județul Brașov, în domeniul public al municipiului Brașov, pentru realizarea obiectivului de investiție "Construire Spital Clinic Regional de Urgență Brașov", eliminând sintagma "regional" din cuprinsul ei, ceea ce va face posibilă continuarea proiectului Noului Spital.

Allen Coliban: "Legea privind repararea acelui text, care a atribuit terenul cu condiția să apară un spital regional, se află pe circuitul parlamentar și mizez pe suportul și înțelegerea tuturor colegilor parlamentari, astfel încât, în regim de urgență, să corectăm acest aspect de detaliu, iar Brașovul să aibă în anii următori un spital așa cum îl merită - modern și cu minim 1500 de paturi".

Petiție şi detalii despre proiect: https://brasov.usr.ro/vrem-spital-nou-la-brasov

Galerie foto: https://colibanprimar.ro/media-centrul-de-presa/galerie-foto/

Live video după întâlnire: https://www.facebook.com/watch/?v=312846903189854


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: