25
Joi, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

O firmă brașoveană, membră a C.C.I. Brașov, reprezintă România la cel mai important concurs pentru IMM-uri, organizat de Comisia Europeană.

Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene (European Enterprise Promotion Awards - EEPA) se decernează în fiecare an și se acordă firmelor care identifică şi recunosc cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.

Prin această iniţiativă, DG Grow (Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) din cadrul Comisiei Europene doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a selectat participanții din partea României pentru acest an. Țara noastră concurează pentru două categorii competiționale: îmbunătăţirea mediului de afaceri și promovarea spiritului antreprenorial.

Astfel, România va fi reprezentată la Berlin de către TradeX - Transfer Afaceri, o companie din Brașov, membră a Camerei de Comerț și Industrie, Transilvania IT Cluster și Primăria Cluj Napoca.

TradeX, care concurează pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, este o agenție care oferă consultanță în domeniul transferului de afaceri, oferind suport antreprenorilor care doresc să vândă sau să cumpere afaceri. Echipa TradeX și-a asumat crearea unei nișe în piața de business din România, întrucât transferul de afaceri este deocamdată insuficient reglementat și foarte puțin practicat, deși aduce beneficii incontestabile proprietarilor de IMM-uri. Pentru aceasta, activitatea companiei se sprijină pe trei piloni: educarea specialiștilor în transferul de afaceri (brokeri de afaceri), educarea și susținerea antreprenorilor care doresc să vândă/cumpere afaceri și dezvoltarea unei infrastructuri digitale, special concepută pentru această activitate.

Dan Crivăț, fondator și COO TradeX, a declarat că „această nominalizare este o confirmare a faptului că lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită, mai ales prin prisma recunoașterii, de către autorități, a necesității instituirii transferului de afaceri ca practică de business. Alături de colaborarea fructuoasă cu Camera de Comerț și Industrie din Brașov, recunoașterea publică a activității noastre, la nivelul Ministerului Economiei, reprezintă doi stâlpi de rezistență pe care vom baza demersurile viitoare. Oportunitatea de a merge la Berlin și a ne prezenta viziunea pentru mediul antreprenorial din România ne oferă un plus de siguranță și confirmarea faptului că suntem pe drumul cel bun. Anul trecut am văzut capacitatea inovatoare a Europei în calitate de invitați la decernarea premiilor EEPA; anul acesta, ne bucurăm să fim printre cei care reprezintă interesele IMM-urilor din România.”

Inițiativa câștigătoare din partea Transilvania IT Cluster este Innovation Camp, eveniment ajuns anul acesta la ediția cu numărul trei.

Desfășurat în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, Innovation Camp are scopul de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare, experți din Uniunea Europeană, activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali, care să lucreze pe un set de provocări care pot aduce un plus de valoare comunității și care pot conecta actorii principali din ecosistem.

Challenge-urile lansate în cadrul celor 3 ediții vizează soluționarea unor provocări, iar diversitatea participanților și a experienței lor fac posibilă replicarea rezultatelor și în alte comunități. Ediția Taberei de Inovare din martie 2020 a abordat acest context prin parteneriatul strategic Cluj-Varna în vederea replicării conceptului de Digital Innovation Hub de către reprezentanții orașului Varna.

Ediția din 2019 a Premiilor pentru Promovarea Întreprinderilor Europene s-a desfășurat la Helsinki. Marele premiu al juriului a fost câștigat de către o companie olandeză, Green PAC iLab, care susține companiile tinere, care comercializează produse din plastic, să implementeze un model de business bazat pe sustenabilitate și economie circulară. Mai multe informații despre premiile EEPA pot fi accesate pe site-ul Comisiei Europene.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: