25
Joi, Apr

sursă foto: giurgiuveanul.ro

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică.

“La data de 23 iulie 2020, în intervalul orar 12.00-15.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 1 Poliție Rurală Feldioara au organizat și desfășurat o acțiune pe raza localităților Hălchiu și Crizbav, județul Brașov, care a vizat modul de respectare al măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Obiectivele acțiunii au fost:

- Verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici, care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber;

- Portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire;

- Informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

- Verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 atât de către călători, cât și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii au fost agrenați 8 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, care au verificat 6 societăți comerciale, au legitimat 35 de persoane și au verificat 19 mijloace de transport public de persoane.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și 2 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, se arată într-un comunicat trimis de I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: