20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiștii brașoveni au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, în apropierea unei societăți comerciale de colectare deșeuri, situată în Râșnov, s-ar afla 8 bovine decedate.

,,La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Râșnov, unde au găsit un număr de 8 bovine decedate, în vecinătate fiind amplasată o societate comercială, ce are profil de depozitare a deșeurilor, iar în apropierea acesteia existând un pârâu.

Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că bovinele ar fi băut apă din niște bălți și nu din albia vreunui părâu.

Cu privire la acest incident au fost anunțati reprezentanții Gărzii de Mediu și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov.

Urmează a fi efectuată necropsia animalelor de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, în vederea stabilirii cauzei reale a survenirii decesului.

S-a constituit echipă operativă formată din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Brașov, care efectuează verificări cu privire la condițiile de depozitare și păstrare a deșeurilor, precum și cu privire la condițiile de asigurare a punctului de lucru, urmând ca la finalizarea acestora, dacă vor fi constatate deficiențe și în funcție de rezultatul necropsiei animalelor să fie luate măsurile legale.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: