18
Joi, Apr

sursa foto: Facebook

Eveniment

Vremea va fi călduroasă în următoarele zile. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Luni, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai intense la deal și la munte, precum și în Maramureș și Transilvania, unde ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe suprafețe mici pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

Marți, vremea va fi călduroasă, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 24 de grade.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona de munte și în nordul teritoriului, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul și sud-estul țării în a doua parte a zilei și în timpul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Joi, vremea se va menține călduroasă, local caniculară în Câmpia Română. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și îndeosebi în zonele de câmpie va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țării și în zona de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime, în ușoară scădere față de ziua precedentă în special în regiunile nordice se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 23 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PÂNĂ LUNI

Valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că vremea va mai fi doar local călduroasă în regiunile sudice. Probabilitatea pentru apariția perioadelor cu fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată în zonele de munte.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: