24
Mie, Apr

sursa foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adapate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Ieri, 26 iulie 2020, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor de distanțare fizică și protecție individuală.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au verificat 224 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 54 de sancțiuni contravenționale fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor și un operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

De asemenea, 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice și 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor  Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 50.700 lei.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de igienă și distanțare fizică, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

,,Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 și a intrat în vigoare la data de 25 iulie 2020. Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens. Astfel, în perioada 25-26.07.2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza municipiului Brașov, jud. Brașov, scopul acestor acțiuni fiind acela de verificare a respectării de către conducătorii de autovehicule a legislației în vigoare privind parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adapate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.000 lei.

Menționăm faptul că principalul obiectiv al acestor acțiuni a fost de a informa și de a atrage atenția tuturor conducătorilor auto asupra faptului că există persoane care au nevoie de aceste locuri, întrucât, posibilitatea de a se deplasa pe distanțe lungi sau de a sta în autovehicul un timp îndelungat în căutarea unui loc de parcare este, deseori, imposibilă.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: