26
Sâm, Sep

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiștii rutieri din Brașov au deschis dosare penale pe numele mai multor șoferi bănuiți că au încălcat reglementările în vigoare.

,,La data de 26 iulie 2020, în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 60 ani, care conducea un autovehicul pe str. Zizinului din mun. Brașov, jud. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,43 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 26 iulie 2020, în jurul orei 12.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale pe str. Aurelian din mun. Brașov, jud. Brașov, respectiv o coliziune între două autovehicule.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculelor conduse, cadrele de poliție au constatat faptul că unul dintre cei doi conducători auto, un bărbat, în vârstă de 41 ani, are anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 26 iulie 2020, în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 17 ani, care conducea un moped pe DN73A, pe raza localității Ohaba, jud. Brașov.

Procedându-se la verificarea în baza de date  a Poliției Române a documentelor personale și vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat, plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate la momentul opririi figurând ca fiind atribuite altui moped.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,66 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 1 și alin. 2 Cod Penal și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. În fapt, la data de 26 iulie 2020, în jurul orei 18.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN73A, pe raza localității Șinca Nouă, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 26 iulie 2020, în jurul orei 18.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 58 ani, care conducea un moped pe raza municipiului Făgăraș, jud. Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,55 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”. În fapt, la data de 26 iulie 2020, în jurul orei 14.15, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 26 ani din jud. Cluj, care conducea un autovehicul pe str. Muntișor din mun. Codlea, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,97 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.