20
Sâm, Apr

sursă foto: 360medical.ro

Eveniment

 Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că aproximativ 150 de români care lucrau la o fermă din Germania, se numără printre cei 174 de persoane confirmate cu infecția cu noul coronavirus.

„În continuarea informațiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente”, a transmis MAE, luni, printr-un comunicat de presă.

MAE anunță că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.

Potrivit informării de duminică a MAE, la ferma respectivă lucrează aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetăţeni români, infomrează gandul.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: