20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Ca urmare a activităţilor realizate de către lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus, la data de 27 august a.c., sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate cu doi inculpaţi, la data săvârşirii faptei aceştia fiind agenţi de poliţie rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

În sarcina primului dintre cei doi inculpaţi s-a reţinut faptul că, în noaptea de 31.01.2020 spre 01.02.2020, fiind în serviciul de patrulare pe raza municipiului Braşov, nu a dispus măsurile legale faţă de un conducător auto, despre care exista suspiciunea că ar fi consumat băuturi alcoolice, reţinându-i însă şoferului actele personale şi ale autoturismului.

Ulterior, conducătorul auto a apelat la cel de-al doilea inculpat, căruia, în schimbul intervenţiei sale pe lângă poliţistul constatator, i-a remis suma de 500 de lei, din care acesta din urmă a păstrat pentru sine 300 de lei şi a remis 200 de lei primului inculpat, cel care anterior îl oprise în trafic pe şofer.

În privinţa celor doi inculpaţi, prin efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei, s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru fiecare, cu suspendarea sub supraveghere a executării, iar pentru întreaga sumă de 500 de lei s-a instituit sechestru asigurător.

Dosarul de urmărire penală are la bază o sesizare din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Dosarul de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Braşov.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie., se precizează într-un comunicat de presă al D.G.A.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: