28
Joi, Mar

sursă foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Eveniment

Suedia ar putea deveni prima ţară din lume care nu va mai folosi bani cash, deoarece "oamenii nu vor să mai atingă monede și bancnote", în urma pandemiei de coronavirus, arată o analiză Bloomberg, citată de Mediafax.

Stefan Ingves, guvernatorul Riksbank, a remarcat recent că unii tineri suedezi “habar nu au” cum arată banii reali, scrie sursa citată. Este un viitor care îi îngrijorează pe Ingves și pe alții, guvernatorul spunând că parlamentarii ar putea fi nevoiți să intervină înainte de a fi prea târziu. Nu a fost întotdeauna evident că lipsa de numerar ar putea deveni un risc. 

Dacă luminile se sting, trebuie să avem suficient numerar fizic în țară încât să putem reveni la utilizarea banilor fizici dacă există o problemă serioasă”, a spus Ingves.

Suedia încearcă acum să abordeze problema lipsei de numerar în mijlocul unei pandemii care face din contactul cu numerarul un risc de sănătate, devenind mai puțin popular ca niciodată. Metoda de plată preferată în aceste zile este fără contact, pentru o siguranță maximă a sănătății. Klarna AB, o bancă suedeză, estimează că 73% din plățile efectuate cu cardul de către clienții săi sunt acum fără contact, în creștere de la 63% înainte de pandemie.

Oamenii nu vor să atingă monede și bancnote” sau “să apese butoane”, a spus Viveka Soderback, manager de informații pentru consumatori la Klarna. Coronavirusul “a accelerat această tendință”, potrivit romaniatv.net.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: