29
Vin, Mar

sursă foto: capital.ro

Eveniment

Începe procesul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității le-a cerut judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securității în cazul lui Mugur Isărescu. 

Procesul în care Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a cerut "constatarea calității de colaborator al Securității" pentru guvernatorul BNR Mugur Isărescu începe vineri, la Curtea de Apel București, la trei luni de la înregistrarea dosarului.

"Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar)-1 persoana", se arată în comunicatul dat de instituție după o ședința a Colegiului.

Dosarul a fost înregistrat la 15 iunie la Curtea de Apel București.

În urma cu trei ani, România Liberă a scris ca Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității sub numele de cod "Manole".

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea sa verifice calitatea de colaborator al Securității a guvernatorului BNR, însă Parlamentul a modificat legea, adăugând persoana care ocupă această funcție între cele pentru care poate fi solicitată această verificare, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: