29
Vin, Mar

sursă foto: reginamaria.ro

Eveniment

Comisia Europeană face o evaluare a modului în care se face testarea pentru COVID-19 în statele membre UE.

Mai mult, a mai apărut o definiție de caz - cazul probabil. De exemplu, dacă soțul a fost confirmat cu noul coronavirus, iar soția nu vrea să se testeze, atunci, aceasta din urmă este un caz probabil.

La nivelul Comisiei Europene se face o evaluare a modului în care se fac testările în fiecare stat, pentru ca în final să se ajungă la un mod de testare uniform. Motivul pentru care se face acest lucru este pentru a dispărea acea listă cu țările din „zona galbenă”, așa cum există în acest moment în România, o listă, însă, care nu a mai fost actualizată - tocmai din acest motiv - de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Este așteptată o decizie finală și asta pentru că sunt țări care nu agreează ideea existenței acestei liste.

De asemenea, Comisia Europeană spune că trebuie crescută capacitatea de testare, pentru că în acest moment nu avem o imagine reală a numărului de persoane infectate. Studiile arată că de fapt sunt mult mai multe față de ce știm în prezent.

A apărut o noutate și în privința definiției de caz, a apărut „cazul probabil”. Asta înseamnă că, de exemplu, contactul direct al unei persoane pozitive poate fi considerat și el un caz pozitiv. Deocamdată, însă, această clasificare rămâne numai pe hârtie, pentru că trebuie modificată și modalitatea de testare, lucru care încă nu s-a întâmplat, informează digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: