20
Sâm, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Mirel Rădoi a vorbit cu foarte mult fair-play despre rezultatul, dar mai ales despre prestația tricolorilor de joi seară.

Selecționerul a spus cu subiect și predicat că România nu merita pasul spre turneul final, pentru că a jucat prea puțin fotbal la Reykjavik, chiar dacă mai puteam primi un penalty care să ne asigure prelungirile. În plus, și-a asumat partea sa de vină.

”La cum am jucat primele 45 de minute, nu meritam să ne calificăm. Am început previzibil, lent, nu am găsit spații. Îi știam că sunt puternici, că ne vor bloca și că vor specula spațiile libere. Dar, nu vreau acum să dau vina pe jucători. Eu și staff-ul meu suntem vinovați pentru eșec”, a spus Mirel Rădoi, imediat după meci.

Selecționerul a mai dezvăluit și care a fost marea temere a sa, de care, din păcate, nu a scăpat.

”Din păcate, nu am scăpat de ce ne-a fost frică, să nu luăm gol în primele 15 minute. În partea a doua, am echilibrat, dar a fost prea puțin pentru a emite pretenții ca să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, la Pro TV.

Chestionat în legătură cu deciziile controversate de arbitraj, tratate de către Damir Skomina uneori și fără a cere ajutor de la VAR, Rădoi a replicat:

”De pe bancă s-a văzut acel cot, dar nu am văzut acolo dacă a atins mingea. Chiar și așa, am fi intrat în prelungiri dar tot nu știu dacă ne-am fi calificat. Am jucat prea puțin fotbal, pentru a ajunge să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, după meci, vizibil dezamăgit.

ȘTIRE INIȚIALĂ 

A început repriza secundă a meciului dintre Islanda și România.

ISLANDA - ROMÂNIA 2 - 1

ȘTIRE IIȚIALĂ

,,Tricolorii” sunt obligați să câștige în această seară la Reykjavik dacă vor să prindă un loc la Campionatul European din vara viitoare.

Nu ar fi, însă, suficient. În cazul unui succes cu Islanda, România va juca, tot în deplasare, împotriva învingătoarei dintre Bulgaria și Ungaria, meci ce are loc tot astăzi, de la 21:45, pe ,,Vasil Levski” din Sofia. Finala barajului se va disputa pe 12 noiembrie.

Mirel Rădoi l-a pierdut pe Vlad Chiricheș, accidentat în ultimul meci de campionat al echipei sale, Sassuolo, dar și pe Ionuț Nedelcearu, care a venit în cantonamentul naționalei dar a fost nevoit să plece pentru a prinde transferul la AEK Atena, astfel că a zburat de urgență în Grecia pentru a face vizita medicală.

În locul celor doi, Rădoi i-a convocat de urgență pe Cristi Manea (CFR Cluj) și Mihai Bălașa (Universitatea Craiova).

"Să zice că știu 50% din echipă. Mai am un antrenament, mai am de verificat unele informații, rapoarte și vom vedea și în funcție de ceea ce am pregătit.

Totul e în funcție de strategia noastră pe care o vom aborda, ca plan inițial. Sincer, avem mai multe planuri de joc, dar trebuie să recunoaștem ca poate exista și o partidă de 120 de minute. E foarte bine, spritul de competiție la națională a început să crească. Ne bucură aspectul ăsta pentru că ne pune în dificultate să alegem atent primul 11. E clar că competitivitatea între jucători, pe posturi, e foarte ridicată", a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă premergătoare partidei din Islanda.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: