29
Vin, Mar

sursă foto: zi-de-zi.ro

Eveniment

CONDUCEȚI PRUDENT! VIAȚA ARE PRIORITATE!

„Pe timp de ploaie, străzile sunt mai aglomerate! Circulați cu prudență și cu o viteză adaptată în permanență condițiilor de drum! Respectați-vă partenerii din trafic! Manifestați o atenție sporită în ceea ce privește pietonii și bicicliștii! Nu uitați de posibilitatea acvaplanării!

Polițiștii brașovenii vă recomandă:

- Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați de o bună funcționare a ștergătoarelor și a instalației de climatizare și dezaburire!

- Adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum și trafic! Luați în calcul că, pe carosabil

- Nu frânați brusc! Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește subit.

- În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile! Nu efectuați depășiri riscante!

- Pe timp de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen!

- Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

- Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

- Conștientizați în permanență pericolul producerii fenomenului de acvaplanare.

- În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul.

- Acordați atenție sporită pietonilor!

- Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

- Dacă circulați în zona unde s-a produs un eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplasează în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele, care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți.

Pietonilor le este recomandat să țină cont de faptul că ploaia, temperaturile scăzute, accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto.

Astfel, recomandarea principală este aceea de a vă asigura temeinic înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate.

Nu traversați când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

ADOPTAȚI ÎNTOTDEAUNA O CONDUITĂ PREVENTIVĂ ÎN TRAFIC!”, se arată într-un comunicat trimis de I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: