29
Vin, Mar

Eveniment

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de mortalitate provocată de COVID-19, adică numărul de decese raportate la milionul de locuitori.

Potrivit datelor centralizate la nivel european, țara noastră are 101 decese/milion, la mare distanță de Spania, aflată pe locul doi, potrivit Realitatea Plus. 

Rata mortalității din România este de aproape 4 ori mai mare decât media europeană, de 29 decese/milion. Pe locul doi în clasament se află Spania, cu 80 de decese.

Datele au fost extrase și prelucrate pe baza celor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății pentru perioada 1 septembrie – 14 octombrie 2020.

Și la capitoul decese, România se află pe locul 3 în UE, cu 1.957, în perioada de referință. Pe primul loc se află Spania, cu 3.769 și Franța cu 2.212 de decese. Totuși, cele două țări au populație de 2-3 ori mai mare și raportează fiecare de peste 5 ori mai multe cazuri.

Dacă vorbim despre numărul de decese raportat la cel de cazuri confirmate, rata în România este de 2,7%. Un rezultat mai prost are doar Bulgaria - 3,2%, în timp ce media Uniunii Europene este de 0,7%. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: