16
Mar, Apr

sursa foto: news.ro

Eveniment

Executivul are programată joi şedinţă de la ora 18.00. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că guvernanții vor adopta o ordonanţă de urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Pacienţii vor fi verificaţi de autorităţi pentru a se asigura că vor rămâne acasă pe durata tratamentului.

De asemenea, Cabinetul Orban îl va revoca pe Gheorghe Cojanu din funcţia de prefect al Capitalei şi Traian Berbeceanu este posibil înlocuitor al acestuia.

Printr-o altă OUG va fi completată ordonanţa de urgenţă 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării cursurilor şcolare şi a OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

„Mâine (n.r. joi) avem în şedinţă de guvern, iar în şedinţa de guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a declarat Nelu Tătaru întrebat miercuri, la Cluj, ce se va întâmpla cu persoanele asimptomatice care nu vor mai fi internate în spital şi care nici nu vor respecta regulile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: