29
Vin, Mar

sursă foto: newstrack.ro

Eveniment

A sosit și la Brașov primul transport de tablete pentru elevii din sistemul de învățământ preuniversitar care nu dețin nici un dispozitiv pentru participarea la orele online.

Ieri, 29 octombrie, a sosit la Brașov primul transport de tablete pentru elevii din sistemul de învățământ preuniversitar brașovean care nu dețin niciun dispozitiv pentru participarea la orele online.

Din totalul de 250.000 de tablete achiziționate (sau în curs de achiziționare) de către Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a solicitat în luna mai a acestui an un număr de 7.751 de tablete. Cu primul transport au sosit ieri, 29 octombrie, 5.122 de bucăți, urmând ca diferența să fie recepționată sâmbătă, 31 octombrie. Facem precizarea că față de necesarul de 7.751 conducerea MEC a dispus suplimentarea cu aproximativ 500 de bucăți pentru județul Brașov, în vederea rezolvării situațiilor urgente.

Având în vedere intrarea în scenariul roșu din această săptămână a tuturor unităților școlare din municipiul Brașov, astăzi au fost distribuite, cu prioritate, tabletele pentru elevii unităților școlare cu nivelurile primar, gimnazial, liceal și profesional din municipiu. Sâmbătă și luni vor fi distribuite tabletele celorlalte unități școlare din județ aflate în scenariul roșu, urmând ca diferența să ajungă și în restul unităților școlare până cel mai târziu miercuri, 4 noiembrie.

Tabletele primite respectă toate specificațiile tehnice impuse în vederea utilizării lor de către elevi pentru susținerea orelor on-line și conexiune la internet prin intermediul abonamentelor de date mobile 4G pe doi ani. Totodată, din punct de vedere software, acestea sunt limitate la utilizarea doar în scopuri educaționale, pe platformele dedicate.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: