20
Sâm, Apr

Eveniment

Președintele Donald Trump a ieșit joi după-amiază să facă o declarație publică de la Casa Albă, pentru prima dată după noaptea alegerilor americane.

Cu o mină întunecată, el a citit timp de aproape 15 minute un text - ceea ce nu-i este caracteristic - în care a denunțat tenative de a-i fi „furată” victoria și a anunțat o îndelungată bătălie în justiție. A plecat apoi fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor. 

Donald Trump a spus că o numărare a „voturilor legal exprimate” ar arăta fără tăgadă că el este câștigătorul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. De altfel, el a insistat asupra acestei formulări, „voturi legale”, fără a preciza ce înțelege prin acestea.

Dacă numeri voturile legale, eu câștig cu ușurință. Dacă numeri voturile ilegale, atunci ei încearcă să ne fure alegerile”, a declarat Donald Trump, fără a aduce dovezi sau argumente. El a denunțat un „sistem corupt”, „sondaje fabricate”, a repetat cu obstinență că îi este furată victoria și a invocat în sprijinul său rezultatele bune pe care republicanii le-au avut în alegerile pentru Congres.

Donald Trump a cerut, în consecință, să fie oprită numărarea voturilor „care au venit târziu”, pretinzând că a câștigat deja în mod categoric în multe state-cheie. 

Liderul Casei Albe a invocat o adevărată conspirație împotriva lui, în care ar fi fost implicată presa, oameni de afaceri și giganți ai tehnologiei. „În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor tehnologiei, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat”, a spus Trump.

Video AICI.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: