19
Vin, Apr

sursă foto: hotnews.ro

Eveniment

Strategia de vaccinare intră în linie dreaptă.

După ce a fost aprobată în Guvern, aceasta va fi discutată în Consiliul Suprem de Apărare a țării. Cel mai devreme, românii se vor putea vaccina în primăvara anului viitor, relatează Realitatea PLUS.

"Suntem implicaţi în acest moment (...) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2", a afirmat, astăzi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-un briefing de presă.

Potrivit strategiei de vaccinare adoptate de Executiv, au fost stabilite și grupurile prioritare, din care fac parte personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2, precum şi "personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii".

Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

"Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare", a mai spus Dancă, reiterând că vaccinarea va fi "gratuită şi voluntară", potrivit realitatea.net.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: