19
Vin, Apr

sursă foto: editiadedimineata.ro

Eveniment

Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai cunoscuți designeri de modă din întreaga lume, un stindard al calității și un revoluționar al modei.

A fost cel care a oferit femeilor încredere, libertate și încredere de sine, ceea ce le-a făcut să fie și mai frumoase.

El a fost cel care le-a îmbrăcat pentru prima dată în smoking, ca gest de încurajare și de susținere a luptei pentru acceptarea femeilor într-o lume dominată de bărbați în costume.

Așa cum spunea el însuși, Chanel a reușit să elibereze femeile de sub jugul corsetului și al rochiilor „ceea ce mi-a permis mie ani mai târziu să le dau puterea”, motiv pentru care a făcut din această afirmație un țel.

Yves Saint Laurent a fost cel care a reușit să ducă ia românească la rangul de operă de artă, realizând o întreagă colecție vestimentară în jurul unuia dintre simbolurile culturii românești. Colecția toamnă-iarnă din anul 1981, numită „La blouse roumaine” a oferit iei locul binemeritat în istoria haute-couture. De atunci, bluza țărănească cu motive florare a devenit un obiect vestimentar aproape obligatoriu în vestimentația tuturor femeilor din întreaga lume.

Ia românească, sursă de inspirație pentru YSL

Din simpla dorință de a pune în valoare frumusețea universală a femeii, indiferent de diversele bariere culturale,  YSL a dedicat colecții întregi diverselor culturi ale lumii. A combinat tehnici și materiale diverse reușind să obțină adevărate opere de artă. Un adevărat deschizători de drumuri, Saint Laurent a încălcat așa numitele reguli ale tradiției și a creat o adevărată comunitate a femeilor de pe toate continentele lumii.

A crezut în puterea femeilor și a făcut tot posibilul pentru a le face să se simtă încrezătoare în propiile lor forțe, încercând să schimbe lumea în mai bine, potrivit editiadedimineata.ro.

 

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: