29
Vin, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

În cele 2 zile ale finalului de săptămână, salvamontiștii au intervenit, în total, la 28 evenimente.

Ieri, 24.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 16 cazuri de persoane, care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Acestora li s-a acordat primul ajutor și au fost coborâte în siguranță la baza muntelui, urmând ca 6 să fie predate echipajelor Ambulanței sau SMURD venite în sprijin, care le-au transportat către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

Pentru a evita accidentele pe pârtie salvamontiștii au o serie de sfaturi importante.

"Schiați întotdeauna cu o viteză în care să fiți în permanență în control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, cât și fizică".

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 158 cazuri, implicând 159 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: