29
Vin, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

După un weekend aglomerat, traficul de pe pârtii s-a mai domolit și odată cu acesta și numărul de accidente.

Ieri, 25.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri în care turiștii s-au accidentat sau rătăcit pe pârtiile de schi din Poiana Brașov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani, ajunși la locul producerii incidentelor, au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, apoi le-au coborat la baza muntelui.

Pentru 3 dintre acestea a fost nevoie si de intervenția serviciilor de Ambulanță sau SMURD, venite în sprijin, care le-au transportat la unitățile spitalicești, pentru consult de specialitate. Vorbim, de asemenea și de o turistă care a părăsit pârtiile amenajate și s-a rătăcit. Aceasta a fost recuperată din zona Crucurul Mare și readusă pe pârtie.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 162 de cazuri, implicând 163 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: