19
Vin, Apr

sursă foto: spynews.ro

Eveniment

Doliu în lumea muzicală.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de prietenii acestuia pe rețelele de socializare.

Cântărețul s-a prezentat în urmă cu câteva săptămâni la spital pentru că se simțea rău. Inițial, el a refuzat internarea însă ulterior starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Nelu Ploieșteanu a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și plămânii i-au fost grav afectați. De mai multe zile el se afla în stare gravă, într-o secție ATI.

Plămânii cântărețului erau afectați în proporție de 70% în momentul în care a ajuns să fie internat la spital. El prezenta mai multe comorbidități care i-au înrăutățit situația medicală. Nelu Ploieșteanu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, vineri dimineață, 2 aprilie.

Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.

La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă "Ion Vasilescu", avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul "Mugurelul" (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care "Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra" (2001), "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Cântece de odinioară" (2006), "Am iubit şi-am să iubesc" (2007), "Fetele sunt floarea vieţii" (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la "Şarpele roşu" şi la restaurantul "Perla" unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: