29
Vin, Mar

sursă foto: digi24

Eveniment

Florin Cîțu anunță revenirea la normalitate: „Până la sfârșitul lunii iulie, vom avea serul necesar pentru a imuniza 70% din populația adultă”.

Florin Cîțu - premierul României a transmis, luni, că a decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021. Prim-ministrul spune că, până la sfârșitul lunii iulie, vom avea serul necesar pentru a imuniza 10 milioane de români, adică 70% din populația adultă.

Am decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021. Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor. 1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine.

În aprilie și mai vor intra în România 8,3 milioane de doze de vaccin, iar până la sfârșitul lunii iulie vom avea serul necesar pentru a imuniza 10 milioane de români, adică 70% din populația adultă. Campania de vaccinare se derulează mai rapid decât ne-am programat. Fac apel la reprezentanții autorităților locale, ai cultelor religioase să se implice în efortul de informare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, singura cale de a depăși cu bine criza sanitară și de a redeschide economia”, a transmis Florin Cîțu, luni.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: