25
Joi, Apr

sursă foto: cursdeguvernare.ro

Eveniment

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep, astăzi, cursurile online ale semestrului al doilea.

Pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele deja cunoscute. Vorbim despre 2-11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Prin urmare, în intervalul 12- 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la activităţile didactice.

Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai, rămânând de văzut dacă aceștia se vor putea întoarce în bănci sau vor continua să învețe în sistem online.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza acest semestru la finalul lunii iunie, mai exact pe 25 iunie, în loc de 18 iunie, așa cum se întâmpla în anii anteriori, potrivit realitatea.net.

Vestea bună este că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 - 25 iunie - Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie - 1 iulie - probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei, relatează Agerpres. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: