28
Joi, Mar

sursa foto: arhiva

Eveniment

Comitetul Naţional de Vaccinare a decis că toate persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot merge în centre fără să mai fie nevoie de programare.

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca fără programare. Potrivit unei circulare emise de Comitetul Naţional de Vaccinare, orice persoană care doreşte să se vaccineze cu AstraZeneca o poate face fără programare.

Este important de reţinut că cei care au apucat deja să-şi facă programare vor avea prioritate.

Decizia a fost luată de Comitetul Naţional de Vaccinare după ce coordonatorii centrelor de vaccinare s-au plâns că acestea sunt goale.

Reamintim că, în ciuda controverselor legate de vaccinul AstraZeneca, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România va continua vaccinarea cu acest ser pentru toate categoriile de vârstă.

Potrivit CNCAV, cele 57.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, în România au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Peste 310.000 de persoane care erau programate la vaccinarea cu AstraZeneca au renunţat, după apariţia discuţiilor legate de tromboze.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: