20
Sâm, Apr

sursă foto: digi24

Eveniment

Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) a discutat marţi la Bruxelles, pentru prima dată, recenta propunere privind certificatul verde digital destinat să faciliteze călătoriile între statele membre în timpul pandemiei de Covid-19.

Parlamentul European şi-a concentrat dezbaterea în principal pe implicațiile certificatului asupra vieții private a cetățenilor și a inclus şi un schimb de opinii cu Comisia Europeană, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor și Consiliul European pentru Protecția Datelor.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a prezentat propunerea executivului comunitar înaintată la data de 17 martie, pe care Comisia speră să o aprobe pentru începutul sezonului turistic european de vară.

Certificatul verde digital ar constitui dovada că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, a primit un rezultat negativ la test sau s-a vindecat deja de boală. Documentul ar trebui să fie gratuit și disponibil în format digital sau tipărit.

Cu scopul de a evalua implicațiile certificatului asupra protecției datelor, deputații europeni au discutat marți cu Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor, respectiv cu șeful instituției Wojciech Wiewiórowski, care va prezenta avizul comun al Autorității și al Consiliului European de Protecție faţă de propunerea Comisiei, scrie Hotnews.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: