16
Mar, Apr

sursa foto: impact.ro

Eveniment

Secretarul de stat Oltean Csongor, din Ministerul Tineretului și Sportului, și-a dat demisia după ce a fost oprit de poliție sub influența alcoolului.

Anunțul a fost făcut atât pe Csongor, cât și de liderul UDMR, Kelemen Hunor. Potrivit polițiștilor, secretarul de stat avea o alcoolemie de 0,4/mie

"Azi dimineață (vineri - N.R.) am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului", a anunțat Csongor.

"Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor a fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz", a anunțat și Kelemen Hunor pe pagina sa.

La scurt timp, Poliția municipiului Sfântu Gheorghe a comunica circumstanțele incidentului.

"În dimineața de 04.06.2021, orele 04.15, lucrătorii Biroului Rutier al Pol Mun Sf Gheorghe au oprit în mun. Sf. Gheorghe, la intersectia str. Kosuth Lajos/Varadi Joszef, autoturismul cu nr. de înmatriculare B95BZH. 

În urma legitimării conducătorului auto, s-a stabilit ca acesta se numește Oltean Csongor, iar autoturismul este proprietatea UDMR.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, iar rezultatul a fost de 0,43mg/l. 

După testarea alcoolscopică, acesta si-a declinat calitatea de secretar de stat in Ministerul Tineretului și Sporturilor."

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: