23
Mar, Apr

sursa foto: Primăria Brașov

Eveniment

Termenul limită de depunere a proiectelor este 5 iulie. În premieră, cererile de finanțare se pot depune și online.

Primăria Municipiului Braşov lansează sesiunea de depunere a proiectelor de mediu cofinanţate de la bugetul local, proiecte pentru evenimentele incluse în Forumul Orașelor Verzi, care va avea loc la Brașov, în perioada 6-12 septembrie 2021.

Valoarea totală a bugetului dedicat finanțărilor nerambursabile este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect.

Data limită pentru depunerea propunerilor de proiect este 05.07.2021, ora 12.00.

Detalii și lista documentelor necesare, precum și varianta finală a Ghidului de finanțare puteți obține accesând linkul https://www.brasovcity.ro/ro/forumul_oraselor_verzi.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-12 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare.

În premieră, cererile de finanțare se pot depune și online

Pentru prima dată, Primăria Brașov oferă pe site-ul www.brasovcity.ro și o platformă digitală pentru încărcarea complet online a cererii de finanțare, sub semnătură electronică.

Aplicația îi oferă apelantului posibilitatea de a se autentifica fără a avea un cont anterior, opțiunea de salvare progres pe măsură ce completează câmpurile necesare și validează semnătura electronică autorizată a acestuia. După ce aplicantul finalizează depunerea cererii, aplicația generează automat un mesaj prin care îi este confirmată apelantului depunerea de proiect, cu număr unic de înregistrare înregistrat la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Pentru cei care preferă metoda obișnuită de depunere a propunerilor de proiect, primăria le-a pus la dispoziție o listă completă a actelor necesare, inclusiv în format editabil . După completare, documentele printate pot fi înregistrate la Centrul de Informare Cetăţeni, masa 6 (Primăria Municipiului Brașov, str Eroilor nr 8). Programul de lucru cu publicul al centrului este : L-J, 8.00-14.00, V, 8.00 - 13.30, în fiecare zi cu o pauză de dezinfecție între orele 11.00 și 11.30.

Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare, în perioada 06.07.2021 - 05.08.2021.

Facilitarea relației dintre sponsori și ONG-uri

La finalul aplicației solicitantul poate opta pentru aplicare în vederea finanțării oferite din bugetul local al Municipiului sau pentru aplicare în vederea posibilității finanțării proiectului de către unul dintre sponsorii Forumului Orașelor Verzi.

 Ne dorim să avem cât mai multe activități ale comunității, pentru comunitate, în cadrul FOV. Pe de altă parte, suntem convinși că agenții economici din Brașov, mai ales cei care au activități cu impact asupra mediului, vor dori să se alăture acestui eveniment. Ne-am gândit deci să oferim posibilitatea ca inițiatorii de evenimente în cadrul FOV să aibă astfel acces direct la sponsori, iar sponsorii să aibă la rândul lor posibilitatea de a alege proiecte interesante pe care să le finanțeze în cadrul acestui parteneriat“, a explicat primarul Allen Coliban.

Pentru a beneficia de finanțare, proiectele trebuie să se înscrie în cel puțin una dintre ariile tematice ale evenimentului FOV (Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Spații verzi și reconversie urbană, Calitatea aerului, Energie regenerabilă); să se desfăşoare strict în Municipiul Braşov, în perioada 6-12 septembrie 2021; să fie inovatoare în atingerea obiectivelor de informare, educare și conștientizare a publicului cu privire la temele apelului de proiecte; să respecte principiile unui eveniment sustenabil din punctul de vedere al respectării normelor de mediu.

Câteva exemple de activități care ar putea fi eligibile pentru finanțarea nerambursabilă dedicată ONG-urilor care doresc să participe la Forumul Orașelor verzi sunt: activitățile culturale care pun în valoare patrimoniul natural al Brașovului; ateliere educative; expoziții de artă pe teme de mediu; instalații demonstrative pentru eficiență energetică; proiecții de film pe teme ecologice; concursuri pe bicicletă sau alte mijloace de transport ecologice; concursuri de orientare în pădure; semi-maraton de alergare montană; concerte în aer liber (în zone verzi/pădure).

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: