23
Mar, Apr

sursă foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Elena Udrea are prima apariție publică după ce DNA a dat-o pe mâna DIICOT.

Fosta șefă de la Turism este vizată într-un nou dosar, în urma unei plângeri pe care au făcut-o chiar procurorii anticorupție. DNA o acuză pe Udrea că ar fi divulgat secrete de stat.

DNA a depus o plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în care o acuză pe Udrea de divulgarea unor informații secrete de stat. Avocatul acesteia susține că plicul cu informațiile secrete a fost găsit în curtea locuinței clientei sale.

Totul a pornit la ședința de judecată din decembrie 2020, când, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca ședința să fie declarată nepublică, pe motiv că dorește să arate judecătorului o serie de documente „strict secrete”.

Instanța i-a acceptat cererea și Udrea a depus un plic deschis despre care a susținut că a intrat în posesia ei cu o zi înainte, iar documentele din el fac referire la activitatea a trei denunțători din dosar.

Potrivit unui participant la proces, documentele în cauză ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a Elenei Udrea de a formula o adresă către Serviciul Român de Informații (SRI) pentru a da relații despre cei trei denunțători ai ei, cerere respinsă la momentul respectiv de Curtea de Apel București.

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: