19
Vin, Apr

sursă foto: capital.ro

Eveniment

Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului.

Potrivit Faptelor Apostolilor (1, 1-11), Iisus, după Înviere, s-a arătat apostolilor timp de 40 de zile, după care s-a înălțat la cer, de față cu ei.

„Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, s-a înălțat la cer și a șezut de-a dreapta lui Dumnezeu” (Mc 16, 19). Trupul lui Hristos a fost glorificat din momentul Învierii sale, după cum o dovedesc însușirile noi și supranaturale de care Trupul său se bucură de acum înainte în permanență.

Dar în timpul celor patruzeci de zile în care va mânca în mod familiar cu ucenicii săi și îi va învăța despre Împărăție, slava lui rămâne învăluită sub trăsăturile unei umanități obișnuite.

Ultima apariție a lui Iisus se sfârșește prin intrarea ireversibilă a umanității sale în gloria dumnezeiască simbolizată de norul și cerul în care șade de acum înainte de-a dreapta lui Dumnezeu. În mod cu totul excepțional și unic, El i se va arăta lui Paul „ca unuia născut înainte de vreme” (1 Cor 15, 8) într-o ultimă apariție care îl instituie pe acesta apostol.

Înălțarea Domnului, sărbătorită anual în date diferite

Înălțarea Domnului, la fel ca și Paștele, este o sărbătoare care nu are o dată fixă în calendar, având loc, în fiecare an, la 40 de zile de la Înviere.

Înălțarea Domnului cade, întotdeauna, într-o zi de joi, la 40 de zile de la Înviere. I se spune și Ispas, dar și Paștele Cailor”, a mai spus preotul Gabriel Cazacu.

În altă ordine de idei, este una dintre cele mai importante sărbători creștinești, iar cei credincioși trebuie să respecte anumite cutume.

Dacă până la Înălțare creștinii se salută între ei cu Hristos a Înviat, după Înălțare și până la Rusalii se spune Hristos s-a Înălțat. Se înroșesc ouă, iar comportamentul nostru, al creștinilor, trebuie să fie ca cel pe care îl avem în ziua de Paști”, a mai spus, pentru FANATIK, preotul Gabriel Cazacu.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: