28
Joi, Mar

Eveniment

În paralel, se desfășoară și campaniile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a unităților de învățământ.

De marți, 22 iunie, Municipalitatea a demarat o nouă campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov și de tratamente împotriva căpușelor. Tot în această perioadă se derulează și campaniile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție în incinta unităților de învățământ și  instituțiilor publice din municipiul Brașov.

"Având în vedere condițiile meteo care favorizează apariția țânțarilor și căpușelor, ploi, urmate de zile cu soare, am luat decizia de a demara o nouă campanie de dezinsecție a tot ceea ce înseamnă domeniul public, atât cu ajutorul tunurilor montate pe mașini, cât și cu operatori la sol. În această perioadă vom efectua o nouă campanie de combatere a căpușelor, în întreg municipiul Brașov, în tot ceea ce înseamnă parcuri, spații de joacă, locuri de picnic și toate suprafețele verzi aflate în proprietatea municipiului Brașov. În paralel, tot de ieri, am început campania de DDD-uri în toate unitățile de învățământ din municipiu, care include activități de combatere a rozătoarelor, a insectelor și dezinfecția tuturor spațiilor din interiorul clădirilor”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Produsul utilizat pentru combaterea insectelor adulte este Cymina Plus, având substanță activă cipermetrin, iar pentru combaterea larvelor produsul utilizat este Biopren 50 LML, având substanță activă S-metopren.

În cazul tratamentelor pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă, locuri pentru plimbat animalele de companie etc.), produsul utilizat este Deltatim Plus, având substanță activă deltametrin.

În unitățile de învățământ vor fi utilizate următoarele substanțe:

- pentru deratizare, substanța  utilizată este Agrorat Wax Blocks, substanță activă brodifacoum;

- pentru dezinsecție, substanța utilizată este Super Killer 25T EC, substanță activă cipermetrin;

- pentru dezinfecție, substanța utilizată este Huwa San TR50, substanță activă peroxid de hidrogen.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății.

Facem un apel la apicultorii brașoveni ca, în perioada execuției tratamentelor pentru combaterea căpușelor și a serviciilor de dezinsecție pe domeniul public și privat, să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: