29
Vin, Mar

Eveniment

România a intrat în valul patru al noului coronavirus, iar cu noul val apar și restricțiile, un pic diferite fată de dățile trecute.

În ceea ce privește nunțile, au apărut noi reguli de care trebuie să ținem cont, dacă zona se află în scenariul roșu.

Nunţi cu certificat verde! Guvernul a adoptat noi măsuri joi: restricţiile de circulaţie noaptea, în week-end şi reducerea programului magazinelor, aplicate după ce localitatea trece de rata de 6 la mie.

Odată cu revenirea noului val de coronavirus în România, s-au introdus noi restricții la evenimente. Așadar, în zonele în care incidența se află între 3 și 6 la mie, nunțile se organizează cu un număr maximum de 200 de participanți în interior, iar pentru fiecare persoană se cere o suprafață de minimum 2 mp.

Unii organizatori de nunţi spun că au introdus măsuri de triere a invitaţilor încă de la 1 iunie. Costurile testării pentru cei nevaccinaţi sunt suportate fie de firme, fie împărţite cu mirii.

Nu este suficient, pentru că știm că oamenii nu vor sta, vor dansa, vor umbla de la o masă la alta. Organizatorul este și moral, și legal, obligat să verifice că toate persoanele care intră respectă regulile certificatului verde.

Mai mult, ospătarii și cei care deservesc, ei trebuie să poarte mască tot timpul și acest lucru este clar, trebuie să poarte mască nu sub nas, nu sub bărbie, ci complet să acopere nasul și gura, trebuie să se dezinfecteze de la o masă la alta când ating lucrurile pe care le-au adus alte persoane, trebuie să existe dezinfectant la fiecare masă și trebuie să fie atenți ca oamenii să respecte regulile.

Dacă lumea nu respectă regulile, aceste evenimente pot să se transforme în evenimente de răspândire generală a virusului. Atunci, certificatul verde reduce riscul, nu-l elimină 100%. Important este să se respecte regulile în interior, pentru ca oamenii să fie în siguranță și să rămână așa” a spus Raed Arafat.

Pe lângă aceste măsuri, s-a introdus și certificatul digital Covid-19 care atestează vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane. Fiecare invitat va fi nevoit să prezinte acest certificat la intrarea în local, iar organizatorii vor fi cei care se vor ocupa de verificarea lor.

Viitorii miri vor asigura testarea invitaţilor nevaccinaţi, iar asta îi va costa aproape 500 de euro.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: