26
Mie, Ian

Eveniment

Compania care deține celebra aplicație WhatsApp, anunță că aceasta va înceta să funcționeze din noiembrie 2021 pe mai multe terminale.

Lista cuprinde cel puțin 43 de telefoane mobile care nu vor mai putea folosi aplicația de mesagerie. Conform raportului Sun, WhatsApp nu va funcționa pe telefoanele care rulează pe Android 4.0. În afară de acesta, suportul se va opri și pentru telefoanele Iphone care rulează Apple IOS 9.

Ultimele luni au fost destul de agitate pentru WhatsApp, care a lansat noutăți, una după alta. Cu toate acestea, aceste inovații au un preț și asta pentru că platforma nu mai este capabilă să susțină toate modelele de smartphone-uri. Prin urmare, aplicația de mesagerie a distribuit o listă de dispozitive iOS și Android care nu vor mai funcționa de la 1 noiembrie.

Dispozitivele mobile din listă nu vor mai primi asistență din partea aplicației și vor fi incompatibile cu WhatsApp. A fost luată această decizie pentru a-și concentra eforturile pe smartphone-urile de ultimă generație, și pentru a garanta un serviciu optim al aplicației.

Aplicația populară de mesagerie instant WhatsApp nu va funcționa pe smartphone-urile mai vechi de 1 noiembrie. WhatsApp va întrerupe asistența pe telefoanele mai vechi. Este vorba de cel puțin 43 de terminale mobile pe care aplicația nu va mai funcționa.

Este, de fapt, vorba de modelele de smartphone-uri mai vechi. Atât Android, cât și Apple iOS sunt prezente în lista telefoanelor care vor înceta să mai aibă suport pentru aplicația WhatsApp. În general, dispozitivele afectate vor fi cele cu un sistem de operare egal sau mai mic decât Android 4.0.3. Sau, în cazul iPhone, dispozitive cu iOS 9 și versiuni anterioare. Adică echipamente practic depășite care nu mai au capacitatea de a suporta actualizările.

Deși WhatsApp nu va mai sprijini terminalele listate, asta nu înseamnă că aplicația va înceta să funcționeze imediat. De fapt, cea mai mare problemă este că aceste terminale, unde nu va mai funcționa aplicația, nu vor putea accesa actualizări de securitate. Acest lucru le face o țintă de dorit pentru hackeri, care ar putea exploata această vulnerabilitate pentru a fura datele utilizatorilor.

Terminale cu sistem Android

Samsung: Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core and Galaxy Ace 2.

LG: Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact , Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD and 4X HD, and Optimus F3Q.

ZTE: Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 and Grand Memo.

Huawei: Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S, and Ascend D2.

Sony: Xperia Miro, Sony Xperia Neo L, Xperia Arc S.

Alcatel: One Touch Evo 7

Alte terminale cu sistem Android

Archos 53 Platinum,

HTC Desire 500,

Caterpillar Cat B15,

Wiko Cink Five,

Wiko Darknight,

Lenovo A820,

UMi X2,

Faea F1

THL W8.

Terminale cu sistem ios

Apple iPhone SE

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S Plus

Ce se întâmplă dacă ai unul dintre aceste smartphone-uri

WhatsApp sugerează trecerea la un model de dispozitiv mai recent pentru a continua să folosiți aplicația de mesagerie și pentru a evita închiderea masivă a contului. În caz contrar, utilizatorii nu vor mai putea beneficia de funcțiile aplicației.

Aceasta ar include imposibilitatea conectării la WhatsApp Web, deoarece pentru a intra pe platformă solicită scanarea unui cod QR din aplicația descărcată pe telefonul mobil, care nu a mai putut fi vizualizată în unele cazuri.

 

 

sursa: playtech.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: