28
Joi, Mar

Eveniment

Muzeul de Artă Brașov vă invită la un eveniment literar: Meet & Greet Arabella of Transylvania.

Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului din B-dul. Eroilor 21, sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 11.00 și 15.00, iar apoi duminică, 5 decembrie, ora 12.00.

Scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown sărbătorește 11 ani de când s-a mutat în satul Măgura din județul Brașov, ocazie cu care a reeditat volumul “A Stake în Transylvania”, o scrisoare de dragoste pentru România și români.

Muzeul de Artă Brașov, instituţie publică ​de cultură de interes judeţean, ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, vă invită în weekend-ul 4-5 decembrie 2021 la evenimentul “Meet & Greet Arabella of Transylvania”. Arabella McIntyre-Brown este o scriitoare şi jurnalistă britanică, care locuiește de 11 ani în vârful munților, în satul Măgura din judeţul Braşov. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 decembrie 2021, orele 11.00 și 15:00, dar și duminică, 5 decembrie, ora 12.00, la sediul muzeului din B-dul. Eroilor nr. 21.

Arabella of Transylvania, după cum a fost numită de cititori, a devenit cunoscută în România după publicarea cărți “A Stake în Transylvania”. Volumul, o scrisoare de dragoste pentru România și români, dar și o poveste extraordinară a redescoperirii de sine în Transilvania, a fost reeditat și retipărit cu ocazia aniversării celor 11 ani în România, în limba engleză.

Am aflat de la prieteni români că 11 ani de longevitate într-o căsnicie reprezintă sărbătoarea nunții de oţel, simbolizând rezistenţa şi trăinicia unei căsnicii. Îmi este clar acum că cei 11 ani pe care îi împlinesc în România, nu îi pot mai bine sărbători decât prin a mă bucura de rezistență incredibilă a corpului meu în fața problemelor de sănătate cu care m-am confruntat în ultimii 2 ani. Din fericire, după ultima spitalizare din anul acesta, medicii m-au pus pe picioare, așa că, am revenit la scris cu multe idei pentru povești noi.”

În cadrul evenimentului, prietenii și admiratorii Arabellei vor avea ocazia să petreacă timp cu ea, să cumpere ediția reeditată a cărții “A Stake în Transylvania” și să împărtășească experiența lor literară, în timp ce publicul muzeului va avea ocazia să o cunoască pe Arabella și să asiste la o citire a unor pasaje pline de umor englezesc din carte.

Mai mult, vizitatorii se vor bucura de multe surprize plăcute și vor descoperi expoziția „100 de artiști în 100 de ani de artă românească 1900-2000” din colecția Av. George Șerban care aduce împreună la Brașov un secol de artă grafică. Accesul în muzeu se va face pe baza certificatului verde. Publicul va trebui să respecte pe durata evenimentului și a vizitării muzeului măsurile de combatere a îmbolnăvirilor COVID-19 și regulile de distanțare socială.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: