23
Mar, Apr

Eveniment

Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare anunţă noi proteste.

Angajaţii din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti anunţă noi proteste şi avertizează că vor ieşi pe 2 februarie în faţa Guvernului pentru a-şi exprima nemulţumirile.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer:

- aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);

- actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;

- calcularea sporurilor şi cuantumului indemnizaţiei de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii organizaţiile sindicale din poliţie şi penitenciare vor solicita întâlniri cu miniştrii de resort (Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Justiţiei) în vederea identificării unor potenţiale soluţii la revendicările sindicaliştilor.

În situaţia în care miniştrii de resort nu oferă garanţii reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanţii angajaţilor, preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie şi din penitenciare, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor militarilor rezervişti se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianţă de guvernare, pentru a aduce la cunoştinţa decidenţilor politici revendicările angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: