29
Vin, Mar

Eveniment

A fost un weekend aglomerat, cu multe apeluri, totalizând 21 de persoane pentru care s-a intervenit în cele 2 zile.

Ieri, 16.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri de persoane care s-au accidentat sau care au rămas blocate în partea superioară a masivului, după închiderea programului de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu.

Patru persoane s-au accidentat, 3 dintre acestea fiind trimise, cu echipajele SMURD/SAJ către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate. Din nou vorbim despre trei persoane care au necesitat transport, după închiderea programului instalațiilor de transport pe cablu.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 127 cazuri, totalizând 140 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Recomandări salvamont: Schiați cu o viteză în care sa fiți întotdeauna în control, pentru a putea evita sau opri în siguranță, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați permanent viteza condițiilor meteo, de trafic, stării pârtiilor, dar mai ales pregătirii voastre, atât tehnice, cât și fizice.

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

 

 

sursa: Salvamont Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: