20
Vin, Mai

Eveniment

Alexandra Toader, președintele executiv al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc (IICCMER) a demisionat.

Aceasta a acuzat faptul că, pe durata mandatului, ”a întâmpinat piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private, acțiuni care mi-au provocat un grav prejudiciu de imagine, în ciuda lipsei de consistență a falsurilor lansate în spațiul public”.

”Părăsesc această funcție fiind în continuare convinsă de misiunea importantă pe care o are IICCMER, de investigare și identificare a abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului pe întreaga durată a regimului comunist în România, precum și sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri în acele cazuri în care sunt depistate situații de încălcare a legii.”, a precizat Alexandra TOADER pe pagina de facebook.

Reamintim că, în februarie 2021, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a anunţat că se va ocupa de investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei. Anunţul a fost făcut după ce Senatul a dat undă verde desfiinţării Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de nimeni altul decât Ion Iliescu, fost preşedinte judecat pentru crime împotriva umanităţii in dosarul Revoluţiei, precizează epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: