29
Vin, Mar

Eveniment

Miercuri, 19 ianuarie 2022, de la ora 11.00, în Sala Operei, cei mici sunt invitați să se bucure de cea mai nouă premieră a Operei Brașov, ce le este dedicată, „Peter Pan”, un spectacol pe muzică de Laurențiu Profeta și libretul scris de Eugen Rotaru, după James Matthew Barrie.

Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a găsit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în Țara de Nicăieri, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În Țara de Nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic-Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Cântecul lui Wendy le trezește celor doi frați, John și Michael, un dor aprins de casa părintească și cu toții își doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura, dar îi va ajuta să se salveze.

În distribuție, artiștii Operei Brașov: Emil Dumbravă (Peter Pan), Alina Ichim (Wendy), Irina Iftene (John), Mădălina Lucaciu (Michael), Anca Panait (Mama), Dan Ionescu (Tata), Lorand Cristian (Căpitanul Hook), Sonia Hazarian (Crocodilul), Valer Lucaciu/Daniel Vâlcoci/Mihai Burlacu/Florin Grama (copiii pierduți). Își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete: 15 lei

Vineri, 21 ianuarie 2021, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă așteptăm la primul Recital vocal-instrumental din acest an, al cărui program care este dedicat exclusiv muzicii românești. Veți putea asculta: „Știi tu, mândro”, „Îngerelul” de Gheorghe Dima, „Cine m-aude cântând”, „Dragu-mi-i, mândro, de tine” de Tiberiu Brediceanu, „M-ai sărutat”, „Din vise dragi, poeme” de Sabin Păutza, „O, rămâi” de George Stephănescu, „Ce te legeni” de Nicolae Bretan, „Am plecat” și „Te știam numai din nume” ale lui Eugen Doga. Vor interpreta solistele Operei Brașov: Maria Catrina, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Valentina Mărgăraș, Silvia Micu, Anda Pop, Sonia Hazarian, Carmen Topciu, acompaniate la pian de Lioara Frățilă. Prezintă: Simona Manole.

Preț bilete: 20 lei

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o capodoperă: „Bărbierul din Sevilla”, lucrare bufă de Gioachino Rossini, pe un libret, scris în limba italiană, de Cesare Sterbini, bazat pe comedia francezului Pierre Beaumarchais. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.

„Bărbierul din Sevilla” s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari capodopere comice în muzică, deși se presune că Rossini a compus-o în doar trei săptămâni, și a fost descrisă ca „opera buffă a tuturor operelor bufe”. După mai mult de două sute de ani de la premieră, rămâne o operă la fel populară, apreciată și îndrăgită.

Acțiunea are loc în orașul Sevilla din Spania secolului al XVIII-lea și se învârte în jurul inteligentului și întreprinzătorului Figaro, bărbier, un adevărat factotum. Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata și protejata lui Don Bartolo - care intenționează să se căsătorească cu ea. Așa că încearcă să-l țină pe Almaviva departe de Rosina și de casa lui. Dar Figaro, contra unor recompense substanțiale și folosindu-se de deghizări inteligente, va reuși să găsească soluțiile cele mai potrivite pentru a rezolva situația.

Distribuția: Contele Almaviva - Liviu Iftene, Rosina - Asineta Răducan, Figaro - Adrian Mărcan, Bartolo - Ștefan Schuller, Berta - Cristina Roșu, Basilio - Dan Popescu, Fiorello/Ofiţerul - Valentin Marele, Notarul - Emil Dumbravă, Ambrogio - Cristian Dicu. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică poartă semnătura lui Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preț bilete: 50 lei (Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Participarea la evenimentele Operei Brașov este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore - în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: