19
Vin, Apr

Eveniment

Stațiunea a fost plină de turiști în această mini vacanță, în cele 3 zile intervenindu-se pentru 31 de persoane.

Ieri, 24.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri. Nouă persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, 4 fiind trimise către unitățile spitalicești cu echipajele SAJ/SMURD. O persoană a rămas blocată în partea superioară a masivului după închiderea instalațiilor de transport pe cablu și a necesitat evacuare.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, totalizând 182 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

RECOMANDĂRI

Purtați întotdeauna echipament adecvat care să vă protejeze de precipitații, vânt și care să vă ofere confortul termic de care aveți nevoie.

Echipamentul adecvat trebuie întotdeauna dublat și de un echipament de protecție, din care să nu lipsească casca, ochelarii, mănușile de schi și nu în ultimul rând protecția de coloană.

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: