20
Sâm, Apr

Eveniment

Muzeul de Etnografie Braşov participă și în acest an la evenimentul "Noaptea Muzeelor".

Astfel, sâmbătă, 14 mai 2022, în intervalul orar 18.00 – 24.00, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului și Muzeul Etnografic "Gheorghe Cernea" din Rupea vor putea fi vizitate gratuit.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă așteaptă cu expoziția permanentă care ilustrează modul de viață al locuitorilor Brașovului din secolele XVI-XIX, dar și cu expoziția temporară "Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi" organizată la mansarda clădirii.

Muzeul Etnografic "Gheorghe Cernea" din Rupea, o instituție cu un discurs muzeal modern, cu accent pe specificul local, cu povești și artefacte care pot fi admirate doar în expoziția permanentă, va prezenta și câteva noutăți cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor". Este vorba despre obiecte de port și recuzită din localitatea Crihalma, comuna Comăna, achiziționate în ultimii ani ca urmare a cercetărilor de teren întreprinse în această zonă, care completează patrimoniul cultural mobil local. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă găteala capului cu măcăul, specifică fetelor și femeilor din Crihalma, și steagul utilizat în cadrul ceremonialului de nuntă sau ca recuzită a feciorilor din ceată. De asemenea, aici vor fi organizate ateliere de împletituri cu sfoară și vor fi proiectate câteva filme documentare.

Muzeul de Etnografie Brașov din Bdul. Eroilor și Muzeul Etnografic Săcele nu vor participa la "Noaptea Muzeelor", personalul fiind transferat la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, cu scopul asigurării condițiilor optime de vizitare.

Mulțumim echipei Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov care, prin intermediul platformei VoluntarBv.ro, a reușit să ofere comunității brașovene un instrument digital important prin care pot fi centralizate toate evenimentele de voluntariat, utilizatorii putând să le acceseze la un click distanță.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: