29
Vin, Mar

Eveniment

Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni.

1. La data de 13/14 mai 2022, în intervalul orar 20.00 - 05.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul de Investigații Criminale și Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, verificării respectării normelor rutiere de către conducătorii auto, scopul activităților desfășurate fiind asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii brașoveni au acționat cu preponderență în zona localurilor de divertisment, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 9 societăți comerciale, 52 de autovehicule și legitimate 102 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.600 de lei. Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 5 pentru nerespectarea normelor legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, ca urmare a depistării a doi conducători auto care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

 

2. La data de 12 mai 2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au identificat în posesia unui bărbat, în vârstă de 38 ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, un autoturism ce figurează cu o semnalare de furt, introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăinuire”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

3. La data de 12 mai 2022, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Biroul pentru Protecția Animalelor au organizat și desfășurat pe raza localităților Vlădeni și Dumbrăvița, precum și în extravilanul municipiului Codlea, activități de verificare a respectării legislației privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, cât și respectarea condițiilor de bunăstare a animalelor.     

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 5 deținători de exemplare canine care au organizate ferme pentru creșterea animalelor domestice, iar în cazul a doi deținători,au fost aplicate 4 sacțiuni contravenționale în cuantum de 2.000 de lei ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legislative ale art. 5,  alin. 1, lit e din Legea 205/2004 rep. privind protectia animalelor,privind lipsa asigurării asistenței medicale, precum și a art. 8, alin 4 din O.U.G. 55/2001 privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân în ceea ce privește identificarea exemplarelor canine prin microcipare.

Totodată, polițiștii brașoveni au desfășurat activități de informare și îndrumare cu privire la legislația în domeniul protecției animalelor, respectiv a obligațiilor ce le revin proprietarilor sau deținătorilor de câini periculoși sau agresivi, precum și a regimului de deținere al acestora.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: