29
Vin, Mar

Eveniment

În weekend, a venit momentul ca Vladimir Putin să discute direct cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, după ce oficialul scandinav a declarat că are în vedere integrarea țării sale în NATO.

Vladimir Putin se opune integrării Finlandei în NATO. În opinia liderului de la Kremlin, neutralitatea statului nordic european este obligatorie.

Vladimir Putin a subliniat că sfârşitul politicii tradiţionale de neutralitate militară ar fi o greşeală, întrucât nu există nicio ameninţare la adresa securităţii Finlandei, se arată într-un comunicat al Administrației de la Kremlin.

Vladimir Putin și-a exprimat punctul de vedere sâmbătă, într-o discuție la telefon cu omologul finlandez Sauli Niinisto, potrivit comunicatului transmis de Moscova, citat de AFP.

Anunţul oficial al candidaturii Finlandei pentru aderarea la NATO, indezirabilă din partea Administrației de la Kremlin, este aşteptat duminică.

O astfel de schimbare a direcţiei politice a ţării poate avea un impact negativ asupra relaţiilor ruso-finlandeze, care s-au dezvoltat de ani de zile în spiritul bunei vecinătăţi şi al cooperării între parteneri, fiind reciproc avantajoase”, asigură declaraţia Kremlinului.

Poziția Finlandei este foarte clară. Preşedintele Sauli Niinisto l-a sunat sâmbătă pe omologul său rus, Vladimir Putin şi l-a informat despre candidatura iminentă a ţării sale la NATO.

Conversaţia a fost directă şi a decurs fără probleme. Evitarea tensiunilor a fost considerată importantă”, a transmis liderul politic din statul european.

Niinisto și Putin au discutat și despre situația din Ucraina. În cadrul dialogului cu omologul său, președintele rus a explicat că nu s-a înregistrat o îmbunătățire a relațiilor cu liderii politici din statul lui Volodimir Zelenski.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: