29
Vin, Mar

Eveniment

În ultimii ani, autoritățile locale din țară au inițiat proiecte prin care au dotat parcurile cu bănci inteligente, adică SMART.

Este vorba despre bănci care își produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile, fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice. Dețin prize USB pentru încărcare, dar și dispozitive pentru încărcare wireless. 

Printre orașele care au pus deja în aplicare astfel de proiecte se numără Cluj, Iași, Târgu Mureș sau Sibiu, dar și orașe mai mici ca Bârlad sau Ghimbav, care se află în județul Brașov. Deci se poate până și în orașele mici, dar conducerea Primăriei Brașov nu este în stare, chiar dacă pe facebook primarul se crede SMART, în realitate municipiul nu are nimic, fiind cu mult în urma altor orașe din România. Însă, la declarații politice și populism, Brașovul este ,de departe, pe primul loc. Doar că vorbele nu țin loc de proiecte.

Din acest motiv, îi atrag atenția primarului USR că a fost ales de brașoveni să administreze bine acest oraș, să implementeze proiecte, să țină pasul cu alți primari din țară, să fie la nivelul așteptărilor, nicidecum nu a fost ales să se plimbe prin străinătate. Dacă tot vorbește zilnic despre orașe SMART, orașe inteligente, ar trebui să și demonstreze acest lucru prin fapte, nu doar pe Tik-tok sau Instagram.

Pentru că ne-am săturat de minciuni și promisiuni din partea administrației USR, colegii mei din Consiliul Local vor depune un proiect care să fie discutat la ședința ordinară care să vizeze montarea de bănci inteligente în parcurile din Brașov. Mizez pe votul aleșilor USR și PNL având în vedere importanța unui astfel de proiect. Nu cred că vor fi consilieri care să nu dorească un astfel de proiect.

Trebuie să grăbim implementarea pentru că deja suntem în urma altor orașe, am pierdut mult timp doar cu declarații.

Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Potrivit Legii nr. 250/2020 , autoritățile și instituțiile publice au obligația să aloce fonduri și să adopte măsuri pentru amenajarea unor parcări pentru biciclete în spații publice. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, unitățile de învățământ, târgurile, autogările, stațiile de cale ferată sau piețele alimentare trebuie să fie dotate cu suporturi pentru minim 10 biciclete. Există și amenzi pentru instituțiile publice care nu iau aceste măsuri, find vorba despre sume cuprinse între 2000 și 4000 de lei.

Acesta este și un motiv în plus pentru a propune administrației locale să ia măsuri urgente pentru amenajarea unor astfel de parcări pentru biciclete, mai ales că prețul unui rastel este undeva la până în 1000 de lei pentru 10 locuri.

Primăria Brașov ar trebui să înceapă în primul rând cu școlile. Astfel, copiii, adolescenții ar învăța de mici să folosească mijloace de deplasare nepoluante, dar și ”sănătoase”.

Ciudat este că până acum primarul Coliban nu a luat astfel de măsuri, mai ales că în campania electorală a pozat într-un biciclist convins.

De exemplu, anul trecut, primarul Allen Coliban se lăuda în presa locală cu montarea a 140 de rasteluri pentru biciclete.

Domnule primar, puteți să explicați și să arătați brașovenilor unde sunt acestea amplasate, poate nu le vedem noi?

Chiar insist să mergeți și să faceți live-uri în locurile unde s-au montat cele 140 de rasteluri.

Sunt tot minciuni de genul ”amenajăm parcul IUS” ?, a transmis președintele Organizației Municipale PSD Brașov, Lucian Pătrașcu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: